Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'GGD moet stoppen met seksvragen aan 13-jarigen'

18-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
seks_kijkwijzer.jpg
De GGD moet stoppen met de vragenlijsten waarin jongeren van 13 en 14 jaar oud wordt gevraagd over hun seksueel gedrag. De VVD stelt dat naar aanleiding van berichtgeving in het AD en bij RTL Nieuws dinsdag.
Vragenlijst
De GGD legt kinderen in de tweede klas van het voortgezet onderwijs vragenlijsten voor met expliciete vragen over hun seksueel gedrag. De GGD benadrukt dat de vervolgvragen pas komen als de jongere 'ja' heeft geklikt op de vraag of hij of al eens seks heeft gehad.
'Onwenselijke inbreuk'
Maar voor de VVD is dat onvoldoende. ,,Jongeren moeten op deze leeftijd helemaal niet lastig gevallen worden met dit soort vragen. Dit is wat de VVD betreft een onvoorstelbare, onnodige en onwenselijke inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van jongere'', zegt VVD-Kamerlid Brigitte van der Burg.
Opheldering
Zij wil dinsdag in het vragenuurtje opheldering van staatssecretaris Martin van Rijn over de kwestie. Volgens Van der Burg komt de GGD met de vragen ,,tot ver in de slaapkamer'' en daarbij is het volgens haar onduidelijk wat de GGD's nu eigenlijk doen met de informatie. ,,Wanneer je als jongere het 'verkeerde' antwoord geeft kan het maar zo zijn dat er ergens een aantekening in een dossier terecht komt. Wat de VVD betreft stoppen we daar onmiddellijk mee'', aldus Van der Burg. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!