Kassa

Gezondheidsraad: tweede booster voor ouderen en kwetsbaren

  •  
18-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1326 keer bekeken
  •  
vaccin prik 1127

De Gezondheidsraad adviseert dat vier risicogroepen op korte termijn de kans moeten krijgen een tweede boosterprik te halen. Het advies geldt voor mensen vanaf 70 jaar, volwassenen met het syndroom van Down, volwassenen met een ernstige immuunstoornis en bewoners van verpleeghuizen.

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen verwacht de Gezondheidsraad een kortstondige toename van het aantal besmettingen. Kwetsbare groepen kunnen daardoor ernstig ziek worden. Zij zouden het beste nu al een tweede booster moeten krijgen, vindt de raad.

Bescherming booster vervalt

De vier risicogroepen kregen vanwege hun medische risico’s afgelopen najaar als eerste al de extra prik. Hierdoor zal de bescherming ook als eerste minder worden dan bij anderen. Het wordt voor deze groepen aangeraden het Pfizer/BioNTech of het Moderna vaccin aan te bieden.

Voorlopig niet nodig voor andere groepen

Voor mensen die buiten deze risicogroepen vallen is een tweede booster voorlopig nog niet nodig. De omikronvariant maakt minder ziek en naar verwachting dalen de besmettingen. In maart wordt er opnieuw gekeken naar de situatie. Misschien is het dan wel nodig ook mensen onder de 70 jaar een boosterprik aan te bieden. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Helen 66
Helen 6621 feb. 2022 - 14:22

Nou ik bedank ervoor. Na 2 vaccinaties en een booster en dan nog niet veilig? Dan helpen 100 boosters erna ook niet. Elke keer behoorlijk ziek ervan, dus NEE voor mij als 70+er.

18 feb. 2022 - 12:53

Deze reactie is verwijderd door de redactie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!