Kassa

Gezondheidsraad adviseert over extra coronaprik

17-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
coronavaccin injectienaald vaccineren 1127
Moeten mensen die al volledig zijn gevaccineerd een extra prik tegen het coronavirus krijgen? Die vraag gaat de Gezondheidsraad uiterlijk half september beantwoorden. Mensen die al een of twee prikken, al naar gelang het vaccin, hebben gehad, zijn met nog een prik mogelijk beter beschermd tegen het coronavirus.
Het kabinet neemt in het najaar een besluit over het al dan niet verstrekken van een extra coronaprik. Ook het Outbreak Management Team (OMT) moet hier nog een advies over uitbrengen aan het kabinet.

Derde prik in VS

In juni werden het OMT en de Gezondheidsraad al een keer gevraagd naar hun visie. De adviesorganen gaven toen aan dat er nog te veel onzekerheden zijn over de verloop van het virus en de vaccins. Wel noemden ze het toen al "aannemelijk dat een boostervaccinatie of vaccinatie met een aangepast SARSCoV-2-vaccin in het verschiet ligt."
De regering van de Verenigde Staten is van plan om iedereen een derde prik te geven, acht maanden nadat mensen volledig zijn gevaccineerd tegen corona, meldt The New York Times dinsdag. Het eerst zullen waarschijnlijk bewoners van bejaardentehuizen en zorgwerkers aan de beurt zijn. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!