Kassa

'Kantoortuin' zorgt voor gezondheidsklachten

24-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kantoor werk groot
Bedrijfsartsen waarschuwen voor de negatieve gezondheidseffecten van kantoorruimtes zonder scheidingswand, de zogeheten ‘kantoortuinen’. Het kan leiden tot concentratieverlies, vermoeidheid, hoofdpijn en stress. Dat meldt het tv-programma De Monitor.
Negentig leden van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) zijn benaderd door het onderzoeksprogramma. 80 procent geeft aan dat het ziekteverzuim zou dalen als mensen met minder collega’s in één ruimte zitten. Van de ondervraagden zegt bijna 60 procent dat kantoortuinen afgeschaft moeten worden.
Het ziekteverzuim onder medewerkers kan worden teruggedrongen als er een minimumaantal stiltewerkplekken zijn. Dat zegt de ArboUnie.

Geluidshinder en concentratieverlies

De kantoortuin wordt door ruim negen op de tien ondervraagde bedrijfsartsen genoemd als een van de oorzaken voor verzuim onder kantoorwerknemers. De voornaamste oorzaken van de klachten zijn geluidshinder en concentratieverlies. Van de artsen krijgt 80 procent te horen dat werknemers stress ervaren in een open kantoorruimte en 60 procent zegt hoofdpijn als klacht te horen. Ruim een derde zegt dat een burn-out gemeld wordt als gevolg van een open kantoor.
De uitzending van De Monitor wordt vanavond uitgezonden om 22:15 uur op NPO 2.
Bron: De Monitor/NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!