Kassa

Gezocht: huurders die te veel betalen voor hun vrije sector huurwoning

10-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_koopwoning_huurwoningen
De huurprijs van je huurwoning bepaalt of je in een zogenoemde sociale huurwoning of in een vrije sector huurwoning woont. Betaal je  vanaf de start  van het huurcontract een huurprijs van 710,68 euro of meer, dan woon je in een zogenoemde vrije sector huurwoning. Onder deze grens gaat het om een sociale huurwoning (ook als de huurprijs door huurverhogingen uiteindelijk boven de 710,68 euro uitkomt, blijft de woning een sociale sector woning zoals vastgesteld bij  aanvang van het huurcontract)

Toetsing

Ga jij in een vrije sector huurwoning wonen, dan kun je de huurprijs gedurende de eerste zes maanden van je huurcontract laten toetsen door de huurcommissie. Mogelijk woon je helemaal niet in een vrije sector huurwoning, maar in een sociale huurwoning en ben je te duur uit.

Reageer

Ga jij in een vrije sectorwoning wonen, of woon je er net en vind je dat je te veel betaalt? Of ben je binnen zes maanden met succes naar de huurcommissie gestapt om een lagere huurprijs te bedingen? Dan komen we heel graag met je in contact. Mail onder vermelding van je mailadres en telefoonnummer naar  Kassa@bnnvara.nl .

Meer over:

oproep, huurders
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

driftkikker
driftkikker15 jan. 2018 - 14:02

woon in een vrije sector woning, kreeg 2 jaar geleden een huurverhoging. Ik heb de verhuurder geattendeerd op het feit dat dat niet mocht en dat ze ook geen gebruik mochten maken van mijn belastinggegevens. Huurder gaf mij gelijk en geen huurverhoging, verleden jaar ook niet. Dit jaar maar weer afwachten

brasem52
brasem5212 jan. 2018 - 20:52

Sterker nog ik woon in een sociale huurwoning maar betaal 75 euro bovenop de huur van 710 euro.Dit alles omdat ik zgn een scheefwoner ben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!