Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gezocht: huurders die te veel betalen voor hun vrije sector huurwoning

10-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
930x520_koopwoning_huurwoningen
De huurprijs van je huurwoning bepaalt of je in een zogenoemde sociale huurwoning of in een vrije sector huurwoning woont. Betaal je  vanaf de start  van het huurcontract een huurprijs van 710,68 euro of meer, dan woon je in een zogenoemde vrije sector huurwoning. Onder deze grens gaat het om een sociale huurwoning (ook als de huurprijs door huurverhogingen uiteindelijk boven de 710,68 euro uitkomt, blijft de woning een sociale sector woning zoals vastgesteld bij  aanvang van het huurcontract)

Toetsing

Ga jij in een vrije sector huurwoning wonen, dan kun je de huurprijs gedurende de eerste zes maanden van je huurcontract laten toetsen door de huurcommissie. Mogelijk woon je helemaal niet in een vrije sector huurwoning, maar in een sociale huurwoning en ben je te duur uit.

Reageer

Ga jij in een vrije sectorwoning wonen, of woon je er net en vind je dat je te veel betaalt? Of ben je binnen zes maanden met succes naar de huurcommissie gestapt om een lagere huurprijs te bedingen? Dan komen we heel graag met je in contact. Mail onder vermelding van je mailadres en telefoonnummer naar  Kassa@bnnvara.nl .

Meer over:

oproep, huurders
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!