Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gezin gaat meer waterschapsbelasting betalen

10-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1206 keer bekeken
  •  
water zee meer regen druppel 1127

Gezinnen met een koopwoning gaan volgend jaar gemiddeld negen euro meer waterschapsbelasting betalen. Volgens de Unie van Waterschappen is dit een schatting op basis van een inventarisatie. De negen euro verhoging ligt 0,7 procent hoger dan de inflatie. 

Volgens de Unie van Waterschappen zal een gezin met een huis van 250.000 euro, in 2022 gemiddeld 359 euro aan het waterschap moeten afdragen. De organisatie laat weten dat de verhogingen van de prijs nodig zijn om onder andere dijken te versterken en waterbergingen aan te leggen. 

Klimaatverandering als oorzaak

Volgens bestuurslid Toine Poppelaars zijn die aanpassingen nodig om Nederland klimaatbestendig te maken, gezien het KNMI in het Klimaatsignaal heeft aangegeven dat klimaatverandering in Nederland nog sneller gaat dan verwacht. 

Bedrag verschilt per waterschap

De definitieve hoogte van belastingen verschillen per waterschap. De komende weken worden de definitieve tarieven bekend gemaakt. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!