Kassa

Gezamenlijk bestuur voor AMC en VUmc

26-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuis_gang_29.jpg
De twee Amsterdamse academische ziekenhuizen AMC en VUmc krijgen een gezamenlijke raad van bestuur en willen op termijn zelfs samen op dezelfde locatie gaan werken. Een fusie is volgens de ziekenhuizen nog niet aan de orde, maar ze sluiten niet uit dat het daar op termijn toe komt.
Concrete invulling plannen
Bevallen kan straks niet meer in het VUmc. De zorg voor moeder en kind gaan naar het AMC, de neurologie en neurochirurgie worden verzorgd door het VUmc. Dat de ziekenhuizen hun samenwerking willen intensiveren, was al bekend. De concrete invulling van deze plannen brachten ze dinsdag naar buiten. Kankerzorg wordt geconcentreerd in één Amsterdams oncologisch centrum. Beide ziekenhuizen behouden een afdeling spoedeisende hulp, maar bepaalde complexe behandelingen worden geconcentreerd: kindergeneeskundige en verloskundige spoedeisende zorg gaat bijvoorbeeld naar het AMC. Spoedeisende neurologie en neurochirurgie, bijvoorbeeld bij de behandeling van beroertes, dwarslaesies en hersenbloedingen, wordt uitgevoerd bij het VUmc.
Planning plannen
Een aantal partijen, waaronder de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de Nederlandse Zorgautoriteit, banken en verzekeraars, moeten zich nog uitspreken over de alliantieplannen. De ziekenhuizen hopen tegen het einde van het jaar het adviestraject te hebben afgerond. In maart 2014 moet er dan een definitief besluit komen over de samenwerkingsplannen. ANP

Meer over:

vumc, diginieuws, amc
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!