Kassa

Gevaccineerden hoeven niet meer in quarantaine na nauw contact

08-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
176 keer bekeken
  •  
1127vaccineren3
Ben je langer dan twee weken volledig gevaccineerd tegen het coronavirus? Dan hoef je vanaf donderdag niet meer in quarantaine als je in aanraking bent gekomen met iemand die besmet is geraakt. Het advies was voorheen dat iedereen in quarantaine moest blijven.
Er komt steeds meer bewijs dat gevaccineerden die toch corona hebben opgelopen, minder besmettelijk zijn voor hun omgeving. Dat zegt het Outbreak Management Team (OMT). Dit geldt ook voor mensen die minder dan zes maanden geleden een besmetting hebben doorgemaakt en mensen voor wie hun besmetting langer geleden was, maar die minimaal eenmaal zijn gevaccineerd. Al deze groepen hoeven niet meer in quarantaine nadat ze in contact zijn geweest met een besmet iemand.

Alert blijven

Wel moeten ze alert blijven op klachten en zich bij klachten laten testen, aldus het OMT. Voor gevaccineerde huisgenoten van een besmet iemand blijft het advies om zich na vijf dagen te laten testen, ook als ze geen klachten hebben. De GGD blijft bron- en contactonderzoek uitvoeren. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!