Kassa

Productwaarschuwing: gevaarlijke bacterie in spekblokjes Zwanenberg

22-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zwanenberg logo 930x520
Zwanenberg haalt spekblokjes uit de schappen. Het vlees is onder meer verkocht bij de supermarktketen Hoogvliet. De spekjes zijn mogelijk besmet met de schadelijke listeriabacterie.
De Zwanenberg Food Group meldt dat het gaat om spekblokjes met een houdbaarheidsdatum tussen 18 december 2017 en 22 december 2017. De EAN-nummers van de producten zijn HE EAN 8714555104626 en CE EAN 8714555104619.
Klanten die de spekblokjes al gekocht hebben kunnen het product terugbrengen en hun geld terugkrijgen, aldus de supermarkt. Ook kunnen consumenten de spekblokjes gratis terug sturen naar Zwanenberg via het antwoordnummer 475, 7600 VB Almelo.

Ernstige ziektes

De bacterie kan ernstige ziektes veroorzaken zoals hersen(vlies)ontsteking of bloedvergiftiging en zwangere vrouwen kunnen een miskraam krijgen. Mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangeren, ouderen en jonge kinderen moeten extra opletten. Klachten bij besmetting kunnen misselijkheid, diarree en koorts zijn. Maar volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) worden gezonde mensen niet per definitie ziek van de bacterie.
Bron: ANP en Gelderlander
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!