Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Gestolen' examens teruggevonden in school

02-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
studentenlokaal_25.jpg
De 50 verdwenen vmbo-examens van het Buitenhout College in Almere zijn niet gestolen, maar waren zoekgeraakt in de school zelf. De politie vond de half mei spoorloos geraakte eindexamens Beeldende Vorming terug in de school, zo liet de onderwijsinstelling weten.
Ongeldig
De leerlingen moeten desondanks het examen opnieuw doen. De Onderwijsinspectie had na het zoekraken de examens al ongeldig verklaard en dat besluit wordt niet teruggedraaid. De betrokken leerlingen en hun ouders zijn inmiddels geïnformeerd.
Omdat het niet om een diefstal gaat, doet de politie geen verder onderzoek naar de verdwenen examens. Wel heeft de school een extern bedrijf ingeschakeld om ,,gezien de verstrekkende gevolgen van de zaak'' onderzoek te doen naar de verdwijning.
'Niet mee geknoeid'
Een woordvoerster van het Buitenhout College kan ,,gezien het lopende onderzoek’’ niet vertellen waar de examens zijn gevonden in de school. Ook mag ze niet zeggen of de examens verstopt waren. ,,Op de plek waar de examens zijn gevonden, was eerder ook al gezocht. We weten nog niet of we er eerder overheen gekeken hebben, of dat de examens hier op een later moment zijn neergelegd.'' Wel lijkt het erop dat de gemaakte examens intact zijn en er dus niet mee geknoeid is.
Gesloten envelop
De school liet half mei weten dat de examens in een gesloten envelop in een afgesloten klaslokaal lagen. De betrokken leraar had ze daar neergelegd om ze later die middag mee naar huis te nemen om ze na te kijken. Ongeveer 1 uur tot 1,5 uur nadat hij ze voor het laatst had gezien, waren ze weg. Er waren geen sporen van inbraak. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!