Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gesprekken over toekomst V&D duren voort

09-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
V_D_10.jpg
V&D is nog altijd met diverse belanghebbende partijen in gesprek over een oplossing voor de financiële problemen bij het warenhuisconcern. Dat liet een woordvoerster van het bedrijf zondagavond weten.
Werkgaranties
De vakbonden lieten eerder op de dag weten dat zij slechts ,,voor de bühne'' mee hebben mogen praten. V&D bleek niet bereid werkgaranties te stellen tegenover het loonoffer van bijna 6 procent dat van het personeel wordt gevraagd.
Onduidelijk is nog of een financieel reddingsplan haalbaar is zonder medewerking van de vakbonden. Tot dusver stelde V&D steeds dat alle betrokken partijen, inclusief het personeel, een bijdrage moeten leveren wil het bedrijf kunnen overleven.
Onderhandelingen
Advocaat Jan Willem van Andel van V&D wilde desgevraagd geen nadere mededelingen doen over het verloop van de onderhandelingen, die hij opnieuw omschreef als ,,een complex proces''. Eerder op zondag zei hij dat een totaaloplossing voor V&D voor zo'n 80 procent rond was. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!