Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gepensioneerden willen bij pensioenkorting crisiscompensatie

23-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
oudere vrouw pensioen aow 1127
Door de grote impact van de coronacrisis op de economie liggen eind 2020 ook kortingen op de pensioenen op de loer, waarschuwt de Koepel Gepensioneerden. De grootste seniorenorganisatie in Nederland wijst onder meer op de vertraging bij de uitwerking van het pensioenstelsel en de gevolgen daarvan op de inkomens van senioren. Bij kortingen op de pensioenen is crisiscompensatie volgens de organisatie op zijn plek.

Compensatiemaatregelen

De Koepel Gepensioneerden, die bijna 300.000 gepensioneerden direct vertegenwoordigt, vraagt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) voor overleg over compensatiemaatregelen bij eventuele kortingen. De seniorenorganisatie vraagt daarbij ook aandacht voor de sociale en financiële gevolgen voor ouderen die tijdens de coronacrisis succesvol behandeld zijn en na die behandeling nog langdurig of zelfs levenslang extra zorg nodig hebben.

Verslechterde financiële positie

De Nederlandse pensioenfondsen kregen de laatste weken flinke klappen door de wereldwijde angst voor het coronavirus. Vanwege onrust op de financiële markten deden de fondsen minder goede zaken met hun beleggingen. Hierdoor is hun financiële positie behoorlijk verslechterd, waardoor de dreiging van kortingen groter is geworden. Ook de aanhoudende lage rente zit de pensioenfondsen dwars. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!