Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Genomineerden ‘meest misleidende product’ bekend

25 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
misleiding scam fraude 1127

De genomineerden voor het Gouden Windei 2019, de verkiezing van het "meest misleidende" voedingsproduct, zijn bekend. Onder de kanshebbers bevinden zich de geitenkaasspread van Albert Heijn die voor ruim 80 procent bestaat uit kaas van koeien en Lipton Matcha ice tea van Unilever dat 0,007 procent matcha (Japanse groene thee) bevat.

Andere kanshebbers, die door organisator foodwatch zijn genomineerd, zijn onder meer ook De Kleine Keuken Chocopasta, Kellogg's Choco pops reep en de seizoensgroenten die Albert Heijn in november verkoopt. Bij de supermarkt betreft het asperges en snijbonen, afkomstig uit respectievelijk Peru en Marokko.

Duur water

Stemmen kunnen de komende twee weken worden uitgebracht op de site van de consumentenorganisatie. Afgelopen jaar won Smartwater van Coca-Cola, wat volgens foodwatch simpelweg duur water was.

De verkiezing is tien jaar geleden ontstaan als protest van foodwatch tegen de “marketingleugens” en claims die op verpakkingen staan, maar niet worden waargemaakt. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!