Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geneesmiddelenbranche neemt anti-hamstermaatregelen

17-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
medicijnen2
Mensen die medicijnen gebruiken, kunnen gebruikelijke hoeveelheden meekrijgen, maar niet extra bijbestellen. Apotheken, drogisterijen, groothandels en de overheid hebben afspraken gemaakt om te voorkomen dat mensen te veel hamsteren, waardoor er vervolgens niet genoeg voor iedereen beschikbaar is.
Ook wordt de verkoop van paracetamol aan banden gelegd, zodat dit voor iedereen te verkrijgen blijft. Zo luidt het advies aan drogisterijen om klanten maximaal drie pakjes paracetamol te verkopen. Ook receptgeneesmiddelen worden dus niet in grotere hoeveelheden dan normaal uitgegeven.

Maatregelen: niemand komt met lege handen te staan

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) meldt dat deze maatregelen worden genomen om te zorgen dat niemand met lege handen komt te staan. Vooralsnog is er geen tekort aan geneesmiddelen, maar het is niet uit te sluiten dat leveringsproblemen kunnen ontstaan als het handelsverkeer met China en India voor langere tijd wordt belemmerd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!