Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gemeenten willen minder nachtvluchten schiphol

16-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig lucht 930x520
Veertien gemeenten die zeggen veel overlast te hebben van nachtelijke vliegverkeer van en naar Schiphol, hebben minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) gevraagd in te grijpen. ,,Schiphol overschrijdt al drie jaar het vastgestelde plafond voor nachtvluchten'', stelt het samenwerkingsverband Holland Rijnland, waartoe onder meer Leiden, Alphen aan den Rijn en Voorschoten behoren.

Geluidshinder leidt tot ernstige overlast

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zou hiertegen moeten optreden. De gemeenten wijzen op een akkoord waarin was afgesproken dat jaarlijks niet meer dan 29.000 vliegbewegingen in de nachtelijke uren zouden plaatsvinden.
Volgens de gemeenten lag het werkelijke aantal nachtvluchten in 2017 op 32.300. In 2016 waren het er 33.000 en in 2015 werden 32.300 nachtvluchten uitgevoerd. ,,De nachtelijke geluidshinder leidt tot slaapverstoring, gezondheidsklachten en ernstige overlast voor de inwoners'', schrijven ze. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!