Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gemeenten willen gratis opvang voor peuters

13-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kinderopvangtoeslag_09.jpg
Alle peuters moeten twee dagdelen per week gratis naar de peuterspeelzaal kunnen. Dat vindt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De vereniging heeft een plan hierover donderdag naar minister Lodewijk Asscher en staatssecretaris Sander Dekker gestuurd.
Ontwikkeling
Volgens de plannen van de gemeenten hebben peuters met een achterstand recht op nog eens twee dagdelen per week gratis opvang. Volgens de VNG krijgen alle peuters zo de kans om zich optimaal te ontwikkelen.
Voorstel
Het voorstel van de VNG is een alternatief voor de plannen die minister Asscher eind vorig jaar presenteerde. Die wil de financiering van de peuterspeelzalen, ook wel voorschoolse opvang genoemd, gelijktrekken met dat van de kinderopvang, waar commerciële tarieven voor gelden. De VNG is het hier niet mee eens en vreest dat ouders de peuterspeelzalen de rug toekeren. Daar worden de kinderen dan weer de dupe van, zeggen de gemeenten.
Integrale basisvoorziening
De gemeenten streven op de lange duur naar een 'integrale basisvoorziening' voor alle kinderen van 0 tot en met 12 jaar, waar onderwijs en kinderopvang onderdeel van zijn.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!