Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Gemeenten weten te weinig van privacyregels'

19-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
security internet 930x520
Gemeenten weten niet goed hoe ze om moeten gaan met privacygevoelige persoonsgegevens van inwoners, stelt toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens. Sinds 1 januari 2015 hebben lokale overheden nieuwe taken op het gebied van jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning en arbeidsparticipatie. Hierdoor zijn ze meer persoonsgegevens van meer mensen gaan verwerken.
"Gemeenten werken vaak met heel gevoelige gegevens van hun burgers. Van kwetsbare mensen die op gebieden als jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning en chronische ziekten afhankelijk zijn van hun gemeente. Om het vertrouwen van die mensen te behouden moeten gemeenten een volstrekt helder beeld hebben van het doel waarvoor persoonsgegevens worden verzameld en gebruikt”, aldus Wilbert Tomesen, vicevoorzitter van AP dinsdag. "Nu loop je het risico dat gegevens worden verwerkt terwijl dat niet mag." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!