Kassa

Gemeenten roepen op tot statiegeld op blikjes

05-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blikjes 930x520
Bijna tweehonderd gemeenten hebben zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie, een Belgisch-Nederlands initiatief dat de overheden van beide landen oproept het zwerfafvalprobleem serieus aan te pakken. De druk op uitbreiding van statiegeld neemt zo toe, meldt Trouw.

Statiegeld op blik

De alliantie pleit voor statiegeld op blikjes en petflesjes. Op 15 maart debatteert de Tweede Kamer over het afvalbeleid.
Volgens Math Oehlen, ambtenaar afvalbeleid in de gemeente Weert, hebben de tweehonderd Nederlandse gemeenten opgeteld meer dan elf miljoen inwoners. Weert was afgelopen november de eerste gemeente die zich aansloot bij de Statiegeldalliantie. Oehlen houdt sindsdien het draagvlak onder gemeenten nauwgezet bij. ,,Het is een beweging van onderen af, vanuit de lokale politiek en de bevolking."
Bron: Trouw
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

cleaninglady
cleaninglady6 mrt. 2018 - 1:12

Men is hier in Nederland veel te onverschillig met dit soort dingen om echt alle artikelen terug te brengen die statiegeld hebben. Het duitse systeem is inderdaad goed bedacht maar ik zie dit nog niet volop gebeuren in dit land. En de winkeliers moeten het maar weer ontgelden op de manier zoals het nu loopt. Men krijgt nog veel meer troep binnen om te verwerken. 

adriaan2
adriaan25 mrt. 2018 - 13:16

Gewoon net als in duitsland statiegeld op blikjes en kleine petflesjes. Leuke is bij de duitsers dat als je ze in de statiegeld retour automaat stopt de blikjes en/of petflesjes de boel gelijk wordt vermalen. Niks geen gedoe voor de winkelier om alles te sorteren etc. Wat ik wel weet dat veel jongelui van bepaald alloy echt niet voor die paar centen de boel terugbrengen en het gewoon op straat gooien ondanks dat er meestal wel een bak in de buurt staat.. Staat stoer gaan ze van uit..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!