Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Gemeenten: 'Kabinet moet meer investeren in verduurzaming woningen'

18 sep 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
woningisolatie isoleren verduurzaming 1127

In Nederland stokt de afgesproken verduurzaming van duizenden woningen, meldt het AD. Het demissionaire kabinet trekt er namelijk te weinig geld voor uit. Met die waarschuwing komen veertig grote en middelgrote steden in Nederland, vlak voor Prinsjesdag.

In het Klimaatakkoord van 2019 is afgesproken dat woonwijken moeten verduurzamen. Gemeenten zijn hieraan ook al begonnen. Zo wordt er volop met bewoners en corporaties overlegd hoe woningen verwarmd kunnen worden als ze van het gasnet worden gehaald. Nu vrezen gemeenten de klimaatdoelstellingen niet te kunnen halen. "We kunnen niet verder, doordat het kabinet het laat afweten", pleit wethouder Karin Dekker uit Assen namens de G40. Dat is het netwerk van steden met bij elkaar ruim vijf miljoen inwoners.

De steden krijgen bijval van Ed Nijpels, die sinds het begin van 2018 voorzitter van het Klimaatberaad is. In het Klimaatakkoord hebben overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties afspraken vastgelegd om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Bron: AD

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar