Kassa

Gemeenten: gebrek aan appartementen voor ouderen belangrijke oorzaak wooncrisis

30-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
177 keer bekeken
  •  
flat appartementen 1127

De problemen op de woningmarkt zijn voor een groot deel toe te schrijven aan de geringe doorstroming van ouderen van grote naar kleinere woningen, zoals appartementen. Als dat soepeler zou gaan, zou de woningmarkt er beter voor staan. Een meerderheid van gemeenten (55 procent) zegt dit na een rondvraag van de NOS en de regionale omroepen.

Er zijn nauwelijks geschikte en betaalbare appartementen te vinden voor ouderen van wie de kinderen zijn uitgevlogen. Daarom stokt de woningmarkt, vinden veel gemeenten. Vooral in Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel en Limburg wordt het zo ervaren.

Oorzaken

Opvallend is dat erkende asielzoekers die recht hebben op een woning, stikstofregels, makelaars en huisjesmelkers nauwelijks genoemd worden als veroorzakers van de woningcrisis, terwijl die in debatten in de Tweede Kamer een belangrijke rol spelen. Ze worden in ieder geval veel minder genoemd dan het tekort aan bouwgrond, het gebrek aan regie vanuit het Rijk of de lage hypotheekrente.

Bron: NOS

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Wilma-60
Wilma-6030 dec. 2021 - 12:30

Ja en niet te vergeten je betaald vaak veel meer en dan niet iedereen, wil in een appartement wonen. Ik moet er niet aan denken. Zou kleiner willen wonen maar, met een klein inkomen, is de verhuizing al een ding en dan meer huur ook nog betalen??

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!