Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Gemeenten doen te weinig met jeugdarts'

25-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg-dokter-arts-930x520
Gemeenten werken te weinig samen met jeugdartsen, waardoor potentiële probleemgevallen onder kinderen mogelijk te laat hulp krijgen. Daarvoor waarschuwt AJN Jeugdartsen Nederland, op basis van een enquête onder haar leden.
De uitkomst ,,schetst een beeld van de zorg voor jeugd waarbij de focus op preventie minimaal is'', aldus AJN. Volgens de artsen wordt er te snel wordt doorverwezen naar het wijkteam voor advies en ondersteuning. Ook komt het voor dat het wijkteam doorverwijst, terwijl de JGZ zorg kan bieden. ,,De focus op preventie dreigt daarmee verloren te gaan'', stelt de beroepsvereniging. Gemeenten zijn sinds begin vorig jaar verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Zij hebben deze jeugdhulp ondergebracht in wijkteams. Uit het onderzoek van AJN blijkt echter dat veel jeugdartsen helemaal niet betrokken zijn bij deze teams. AJN hield de enquête onder 193 leden uit 128 verschillende Nederlandse gemeenten.

Meer over:

jeugdzorg, jeugdarts
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

lindagouda
lindagouda26 feb. 2016 - 9:39

De jeugdartsen geven aan dat ze hier helemaal geen tijd voor hebben. Via mijn werk te maken met jeugdartsen maar doorverwijzing heeft geen zijn. De artsen zijn te druk en wachtlijst te lang. Via sociaal team of eigen huisarts is een kind sneller geholpen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!