Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gemeenten denken over vuurwerkvrije zones

09-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk4_01.jpg
Een aantal Nederlandse gemeenten denkt erover om met oud en nieuw vuurwerkvrije zones in te stellen. Dat werd duidelijk tijdens een overleg van de grote gemeenten in Nederland, zo liet de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes dinsdag weten. Welke gemeenten dat zijn, is nog niet duidelijk.
Voorlichting
Zijn gemeente was gastheer voor het 'landelijk overleg vuurwerk'. Daar is ook besloten om in september te spreken met Europese vuurwerkexperts, om te zien of de Europese regelgeving kan worden gelijkgetrokken. Verder zullen gelijkgestemde gemeenten meer samen gaan optrekken in hun maatregelen en zullen ze meer voorlichting geven over de gevaren van illegaal vuurwerk.
Hilversum loopt voorop met beleid om overlast tegen te gaan. Zo zal het centrum van Hilversum komende jaarwisseling 'vuurwerkvrij' zijn. De politie zal daar dan op handhaven; iemand die op heterdaad wordt betrapt, kan rekenen op een boete. Uiteindelijk wil Broertjes zelfs heel Hilversum vuurwerkvrij maken, zo liet hij dit voorjaar weten.
Klaar
Dat is volgens hem echter een ,,punt aan de horizon''. Maar het is wel duidelijk dat gemeenten klaar zijn met de overlast, de schade en ook het fysieke leed dat vuurwerk veroorzaakt.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!