Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gemeente moet in 2017 'beschut werk' bieden

12-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werkeloos_36.jpg
Gemeenten worden vanaf 1 januari volgend jaar verplicht om mensen die niet in een gewone werkomgeving kunnen werken een geschikte werkplek aan te bieden. Dat heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Werkgelegenheid) maandag aangekondigd.
Beperking
Gemeenten krijgen geld voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking die niet mee kunnen doen op de gewone arbeidsmarkt. Uit onderzoek van de inspectie blijkt echter dat het aantal 'beschutte werkplekken' dat de gemeenten zouden moeten creëren ver achterblijft bij de verwachtingen.
Een kwart van de gemeenten biedt geen beschut werk. Gemeenten zouden dit jaar 3200 mensen aan werk moeten helpen, maar volgens het rapport van de Inspectie SZW waren er halverwege het jaar maar 115 plekken gerealiseerd.
Doortastendheid
Klijnsma (PvdA) maakte in juni bekend dat zij de gemeenten een verplichting wilde opleggen. De PvdA zegt blij te zijn met de doortastendheid van de staatssecretaris. ,,Daar hebben we ook stevig op aangedrongen'', aldus PvdA-Kamerlid John Kerstens. Volgens hem kan het niet zo zijn dat mensen die recht hebben op een salaris door afspraken met gemeenten, worden ,,afgescheept'' met een uitkering. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!