Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Gemeente moet huwelijk demente man voltrekken

6 mrt 2009
  •  
leestijd 1 minuten
186420.jpg
Een ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Groningen heeft vorig jaar mei ten onrechte geweigerd een demente man en zijn vriendin in de echt te verbinden. Dat heeft de rechtbank in Groningen geoordeeld. De ambtenaar had geweigerd het stel te trouwen omdat de man zo dementerend zou zijn dat hij niet eens de naam en achternaam van zijn partner wist.
Toen hij hierop besloot niet mee te werken aan het huwelijk, schakelde het stel een advocaat in en stapte naar de rechter, zei een woordvoerder van de gemeente vrijdag. Psychiatrisch onderzoek heeft aangetoond dat de man in grote lijnen de betekenis van een emotionele relatie begrijpt. Dat was voor de rechter reden om de ambtenaar op te dragen het tweetal alsnog te trouwen.
De zegsman liet weten dat de gemeente niet in hoger beroep gaat. ,,Voor ons is hiermee de kous af'', reageerde hij. Wanneer het stel alsnog in het huwelijksbootje stapt is niet bekend. Ook is niet zeker of ze dat in de gemeente Groningen zullen doen.
Bron: ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!