Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gemeente moet extreme huurstijging aan banden kunnen leggen

10-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huurwoning930x520
Gemeenten moeten de mogelijkheid krijgen extreme huurstijgingen in de vrije sector aan banden te leggen. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil dat mogelijk maken. Ze komt daarmee tegemoet aan een breedgedragen roep uit de Tweede Kamer.
Momenteel bestaan er geen beperkingen voor huurprijzen in de vrije sector. Vooral in grote steden als Amsterdam en Utrecht zijn veel huurwoningen de afgelopen jaren extreem duur geworden.

Intrek nieuwe bewoner

Het gaat de minister er om ,,excessen’’ te voorkomen. Het maximum zou niet gelden voor bestaande huurders, maar bij de intrek van een nieuwe bewoner zou de huurprijs opnieuw moeten worden bekeken.

WOZ-waarde

De maximale huur zou worden bepaald op basis van een percentage van de WOZ-waarde van de woning, schrijft Ollongren aan de Tweede Kamer. Om welk percentage het daarbij gaat, is nog onduidelijk. Dat moet de komende tijd worden uitgewerkt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!