Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gemeente Den Haag heeft beste digitale loket

22-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
computer-toestenbord-pc-big_02.jpg
De gemeente Den Haag heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar het beste digitale loket van Nederland. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van adviesbureau Ernst & Young naar interactieve diensten en producten van Nederlandse gemeenten, zo meldt een woordvoerder van Den Haag woensdag.
Volgens het onderzoek ,,toont Den Haag een duidelijke groei in de interactiviteit van de aangeboden diensten en de werking van de zoekmachine. Zowel burgers als ondernemers kunnen in Den Haag de meeste diensten volledig digitaal afnemen.'' Andere steden in de top 5 van beste digitale loketten zijn Rotterdam, Amstelveen, Zwolle en Dordrecht.
Den Haag is overigens een van de weinige gemeenten waar Ernst & Young zo'n vooruitgang constateert. In veel steden zijn producten die eerder interactief konden worden afgenomen, nu niet meer beschikbaar. Het gaat dan bijvoorbeeld om het doorgeven van verhuizingen. Veel pagina's zijn niet meer beschikbaar zonder DigiD, wat gebruikers afschrikt, zo vermoeden de onderzoekers. Ook werken zoekmachines op gemeentelijke websites opvallend slecht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!