Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gemaakte examens gestolen uit school Almere

15-05-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
studentenlokaal_23.jpg
Leerlingen van het Buitenhout College in Almere die dinsdag het examen beeldende vorming hebben gedaan, moeten dat examen opnieuw maken. Een woordvoerder van de Onderwijsinspectie bevestigt dat het examen ongeldig is verklaard, zoals de website Scholieren.com meldt.
Herexamen
De reden van de ongeldigverklaring is dat de gemaakte vmbo-examens dinsdagmiddag zijn gestolen. Leerlingen zijn woensdag geïnformeerd dat ze in juni tijdens het tweede tijdvak, dat 16 juni begint, het examen nog eens moeten doen. Ze behouden het recht op herkansing. De betreffende leerlingen horen dus pas later of ze geslaagd zijn of niet.
Ouders en hun kinderen worden donderdag tijdens een bijeenkomst op de school bijgepraat.
'Niet in de kluis'
Volgens een van de scholieren gingen de examens niet direct de kluis in, maar bleven ze liggen op een bureau in een klaslokaal. Het lokaal ging wel op slot, maar op het slot zouden veel sleutels passen, zodat het niet heel moeilijk is binnen te komen, zo meldt de scholier op Scholieren.com.
'Schade valt mee'
De diefstal van gemaakte examens bij het Buitenhout College in Almere is ,,heel vervelend voor de leerlingen die het treft, omdat ze het over moeten doen". Dat heeft Annelotte Lutterman van het scholierencomité LAKS woensdag gezegd tegen het ANP. Maar, zo voegt ze toe, de schade valt in zoverre mee dat de examens al waren gemaakt. ,,De diefstal heeft dus geen gevolgen voor de examens in de rest van Nederland, anders dan vorig jaar toen er examens werden gestolen op de Ibn Ghaldoun-school."
Aangifte
Het Buitenhout College in Almere is geschrokken van de diefstal van het gemaakte vmbo-examen beeldende vorming op de school. ,,Vreselijk dat dit is gebeurd. We betreuren het ten zeerste dat het voor deze leerlingen nu over moet’’, zei een woordvoerster.
De school heeft melding gedaan bij de inspectie, doet aangifte bij de politie en onderzoekt zelf ook hoe het kon gebeuren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!