Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geluidzone Gilze-Rijen weer overschreden

10-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig-grond_28.jpg
Vliegbasis Gilze-Rijen heeft ondanks maatregelen voor het tweede jaar op rij de geluidzone overschreden. Helikopters van de basis veroorzaken teveel lawaai ten zuidoosten van het vliegveld in Gilze, blijkt uit de jaarlijkse rapportage van Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium.
Toename helikoptervluchten
In een toelichtende brief die is gestuurd aan omwonenden en buurgemeenten laat de Luchtmacht weten dat de overschrijding is veroorzaakt door een aanzienlijke toename van helikoptervluchten op het zuidelijke deel van de vliegbasis.
Maatregelen
In 2011 zijn maatregelen getroffen en zijn vluchten verplaatst naar het noorden van de basis. Defensie verwacht dat die maatregelen voldoende zijn om in 2012 binnen de toegestane geluidzone te blijven.
Onderzoek naar trillingen en geluidsoverlast
Het lawaai van de helikopters staat hoog op de agenda sinds vrijwel alle legerhelikopters in Gilze-Rijen werden gestationeerd. Nadien verviervoudigde het aantal klachten van omwonenden en zijn er berichten over scheuren in huizen. Minister Hans Hilllen (Defensie) is bezig met een onderzoek naar trillingen en geluidsoverlast en naar mogelijke maatregelen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!