Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gelijke kinderopvang en peuterspeelzalen

02-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kinderopvangtoeslag_06.jpg
De kwaliteitseisen die worden gesteld aan kinderopvang en peuterspeelzalen worden over 2 jaar even hoog. Dat schrijft het kabinet maandag aan de Tweede Kamer.
Verder krijgen werkende ouders vanaf 2016 niet alleen kinderopvangtoeslag als zij hun kind naar de kinderopvang brengen, maar ook als zij hun kinderen gebruik laten maken van een peuterspeelzaal.
Zelfde kwaliteitseisen
Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs): ,,Kinderopvang en peuterspeelzaal moeten straks aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen, vallen onder hetzelfde toezicht en worden op dezelfde manier gefinancierd. Dat zorgt voor duidelijkheid en voor een betere aansluiting op de basisschool." Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wijst erop dat het allemaal beter is voor de kinderen: ,,Het maakt ze kansrijker in hun latere schoolloopbaan en op de arbeidsmarkt.''
Personeel
De pedagogische kwaliteit van de opvang moet ook omhoog, door onder meer ,,een betere mix van HBO- en MBO- medewerkers'' en blijvende scholing van dit personeel. Dat moet ook het Nederlands beheersen.
Om de tafel
Het kabinet gaat met de brancheorganisaties, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang en Peuterspeelzalen (BOinK) en de Vereniging Nederlandse /Gemeenten om de tafel zitten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!