Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Gelijk beleid voor wie van gas af wil

3 feb 2018
  •  
leestijd 1 minuut
Gasfornuis gas 930x520
Woningbezitters die geen gas meer willen gebruiken, krijgen overal in ons land te maken met gelijk beleid. De mogelijkheid van een tijdelijke verzegeling van de gasmeter als permanente oplossing, verdwijnt. Dat stelt Netbeheer Nederland, de koepel van netbeheerders, vanavond in Kassa.
Klimaatneutraal
In 2050 moeten alle 7 miljoen huishoudens in Nederland klimaatneutraal zijn. Op dit moment zijn er al huishoudens die er zelf voor kiezen om te stoppen met gas en volledig overstappen op bijvoorbeeld een elektrische energievoorziening. Zodra de gasovereenkomst wordt opgezegd, komt de netbeheerder de gasmeter deactiveren of verwijderen.
Netbeheerders hanteren verschillende werkwijzen
Kassa ontdekte dat de netbeheerders in ons land verschillende werkwijzen voeren bij klanten die geen gas meer willen afnemen en dat er ook grote verschillen zijn in de kosten die worden berekend aan de consument. Zo verzegelt Stedin de gasmeter gratis voor onbepaalde tijd en vraagt netbeheerder Liander in sommige situaties tot 685 euro voor de complete verwijdering van gasmeter en leiding. Lees de schriftelijke reactie van Liander hier.
Tekst gaat door onder foto.
Prijzen netbeheerders
Werkwijze gelijk te trekken
Na vragen van Kassa heeft Netbeheer Nederland, de brancheorganisatie van netbeheerders, besloten om de werkwijze van alle netbeheerders gelijk te trekken. Verzegelen wordt straks een tijdelijke maatregel voor maximaal 1 jaar. Mensen die nu hun gasmeter permanent verzegeld hebben, zullen deze straks opnieuw moeten activeren of laten verwijderen. Wat het prijskaartje voor huiseigenaar of huurder zal zijn, is nog niet bekend.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!