Kassa

Geld.nl: Consumenten kunnen fors besparen op autoverzekering

25-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2634 keer bekeken
  •  
Auto geld 1127

Volgens de financiële vergelijkingssite Geld.nl, kan de gemiddelde consument al gauw een paar honderd euro per jaar besparen door over te stappen van autoverzekering. Volgens Amanda Bulthuis van Geld.nl komt dat door de grote verschillen in premies. 

Volgens Bulthuis is het verschil tussen de goedkoopste en duurste autoverzekering een paar honderd euro per jaar. Dat komt naar voren uit een onderzoek van de financiële vergelijkingssite waarbij een steekproef is gedaan van 100.000 vergelijkingen op de site van Geld.nl in 2021.

Grote premieverschillen

Uit het onderzoek blijkt dat de goedkoopste premie zo’n 282 euro per jaar lager ligt dan de gemiddelde premie van alle andere autoverzekeringen die iemand kan kiezen. Het verschil tussen de allergoedkoopste en de duurste verzekering bedraagt maar liefst 688 euro per jaar. 

Volgens de verwachting van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), stapt jaarlijks zo’n 8 procent over naar een andere autoverzekering, aldus Geld.nl. “We laten dus met zijn allen flink wat geld liggen”, geeft Bulthuis aan. 

Angst is nergens voor nodig

Volgens Bulthuis stappen veel mensen niet over vanwege de angst om een verkeerde keuze te maken. Volgens Bulthuis is dat nergens voor nodig: “Als je alleen een WA autoverzekering hebt, zijn de voorwaarden bij vrijwel alle autoverzekeraars gelijk. Je kunt daar met een gerust hart voor een goedkopere autoverzekering kiezen. Bij een WA + beperkt casco of all risk autoverzekering is het wel goed om even te controleren hoeveel eigen risico je betaalt en hoe het bijvoorbeeld zit met de vergoeding als je de auto total loss rijdt. Maar dat zie je tegenwoordig direct als je online autoverzekeringen vergelijkt.”

Verklaring voor premieverschillen

De grote premieverschillen zijn volgens Bulthuis te verklaren door enerzijds de manier van premie berekenen; die verschilt namelijk per aanbieder. Anderzijds hebben verzekeraars ook overige kosten die gedekt moeten worden door de premie. Traditionele verzekeraars met grote kantoorpanden zullen dus veel grotere kosten hebben dan kleine online aanbieders. “Daarom zie je de laagste autoverzekeringpremies vaak ook bij de kleinere, online autoverzekeringmerken”, aldus Bulthuis.

Bron: Geld.nl

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Jan_Coenraats
Jan_Coenraats27 jan. 2022 - 12:19

Sedert 2013 rijd ik een Canta. Die verzekering was ooit ondergebracht bij een dochter van ANWB.Men deed de gehele portefeuille waarom alle Canta' s waren ondergebracht én bloc over aan Klaverblad...De premie is in drie stappen van 66.00 naar 126.00 dan 286.00 en sinds twee jaar naar 389.00 euro gestegen.Zonder bonus - malus.Wie kent een mogelijke ándere verzekeraar??!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!