Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geldautomaten worden weer bijgevuld

31-12-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Rabobank_03.jpg
De geldautomaten van de Rabobank worden weer worden bijgevuld. De stakende werknemers van geldtransporteur Brink's Nederland, gaan weer aan het werk. Dat meldde vakbond CNV Vakmensen woensdagochtend.
Steeds meer geldautomaten raakten leeg
Door de stakingsactie raakten steeds meer geldautomaten leeg. Bij honderden automaten van Rabobank, en ook bij tientallen van ABN AMRO en de SNS Bank, kon dinsdagmiddag al geen geld meer worden opgenomen.
Hinder voorkomen
Dat de medewerkers hun actie voorlopig opschorten, is omdat zij willen voorkomen dat consumenten te veel hinder ondervinden. Ook willen ze de partijen de tijd geven om aan de eisen van de werknemers tegemoet te komen. Als dit niet lukt, zullen de acties worden hervat. ,,Komt die oplossing de komende anderhalve week niet in zicht, dan komen er opnieuw acties'', aldus actieleider Sanne van der Meulen van CNV.
Achterstand inhalen kost tijd
Het duurt waarschijnlijk nog wel even voor alle automaten zijn bijgevuld en alle achterstand is ingehaald. De werknemers gaan woensdag wel weer aan het werk, maar er wordt niet overgewerkt, benadrukt CNV. Rabobank verwacht dat over ongeveer een week alle automaten weer gevuld zijn.
670 lege automaten
De actie was al sinds zaterdag aan de gang. Werknemers van Brink's protesteren tegen de manier waarop Brink's Nederland wil reorganiseren. Daarbij verliezen zeshonderd van de ongeveer duizend werknemers hun baan. Brink's schrapt de banen omdat de Rabobank, de grootste klant van het bedrijf, in juli overstapt naar andere geldtransporteurs. Gisteren kon bij zo'n 670 automaten van Rabobank geen geld meer worden opgenomen. Dat is bijna 30 procent van het totaal aan automaten van de bank.
Opnieuw aan tafel
Rabobank stelt in een reactie zich te willen inspannen om alle partijen opnieuw aan tafel te krijgen. CNV en FNV zullen woensdag wederom brieven versturen. Operationeel directeur Erik van Limburg van Brink's gaf dinsdag al aan dat zijn bedrijf graag in gesprek wil blijven over het sociaal plan en het begeleiden van de ontslagen werknemers naar een nieuwe baan.
Actieverbod afgewezen door rechter
Brink's probeerde aanvankelijk om de actie door de rechter te laten verbieden. Maar dinsdagmorgen bepaalde de rechter in een kort geding in Utrecht dat dit niet nodig was. Dit omdat er nog voldoende manieren om te betalen overbleven, bijvoorbeeld via de pin. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!