Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geld voor banenplan levensmiddelenindustrie

15-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_2_55.jpg
Voor een banenplan in de levensmiddelenindustrie komt in totaal 67 miljoen euro beschikbaar. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken betaalt daarvan 20 miljoen. De rest komt van werkgevers en vakbonden in de sector. Asscher en ambassadeur voor de jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk hebben dat maandag bekendgemaakt.
200 extra banen voor operators en technici
Het geld is onder meer bestemd voor tweehonderd extra banen voor operators en technici en voor 2000 extra leerwerkplekken op mbo-niveau. Verder krijgen 17.000 werknemers scholing.
Pensioen
De levensmiddelenindustrie heeft de komende jaren veel extra medewerkers nodig. Dat komt doordat veel mensen in de sector op korte termijn met pensioen gaan. In de sector weken ruim 120.000 personen, bij circa 5000 bedrijven.
Totaal 600 miljoen beschikbaar voor banenplannen
Asscher heeft in totaal 600 miljoen beschikbaar gesteld voor banenplannen. Werkgevers en bonden moeten hetzelfde bedrag bijdragen. Tot dusver hebben meer dan honderd sectoren een aanvraag ingediend. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!