Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Geld Opel raakt op'

19 okt 2009
  •  
leestijd 1 minuten
4547956.jpg
Als er niet snel een besluit komt over de verkoop van Opel aan het Canadese Magna, raakt het geld bij Opel op. Dat zou binnen drie maanden kunnen gebeuren, waarschuwde Fred Irwin dinsdag. Irwin is de baas van Opel Trust, dat nu de touwtjes in handen heeft bij Opel.
Opel heeft volgens Irwin slechts voldoende liquide middelen om het uit te zingen tot medio januari 2010. ,,Dat betekent dat de beslissing zo snel mogelijk moet worden genomen'', aldus Irwin.
De verwachting is dat General Motors, het moederbedrijf van Opel, deze week de overeenkomst tekent om een belang van 55 procent in Opel te verkopen aan Magna en Sberbank.
Maar vrijdag stuurde EU-commissaris Neelie Kroes een brief aan de Duitse minister van Economische Zaken dat zij sterke aanwijzingen heeft dat de Duitse steun van 4,5 miljard euro die aan Opel is toegezegd, is beloofd onder de voorwaarde dat Magna de meerderheid van de aandelen zou verwerven. Dat is in strijd met de EU-regels voor staatssteun en interne markt, stelde Kroes. ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!