Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geld lenen om woning energiezuinig te maken

12-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_rabobank_05.jpg
Vanaf eind november wordt het mogelijk om geld te lenen om een huis energiezuiniger te maken.  Een fonds voor energiebesparing voor woningbezitters is gespekt door de Rabobank met 150 miljoen euro. Het energiefonds is onderdeel van van het begin dit jaar gesloten Woonakkoord. Het doel is om huiseigenaren een gunstige lening te geven uit het fonds, zodat zij het geld kunnen gebruiken om het energieverbruik in hun woning omlaag te brengen. Eind november moeten de eerste mensen geld kunnen lenen.
600 miljoen
In totaal moet er 600 miljoen euro in het potje komen te zitten. Minister Blok wil andere banken aanmoedigen om ook te investeren. Ook het kabinet zelf steekt geld in het plan: 50 miljoen in 2013 en 100 miljoen in 2014. Uiteindelijk moet het fonds zichzelf in stand houden door betalingen van rente en aflossingen door huiseigenaren.
Goedkeuring van de EU
Voor de Rabobank is het wel een voorwaarde dat de Europese Unie de regeling accepteert. Ook moet bekeken worden hoe de co-financiering met andere banken en de overheid wordt geregeld.
Amsterdam
Zo'n zelfde lening bestaat al langer in Amsterdam en Overijssel. In Amsterdam is het een succes. Geïsoleerde huizen zorgen voor een beter wooncomfort en een lagere energierekening. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!