Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA

#IkRedHetNietMeer: Wil jij jouw verhaal delen? Of wil je graag hulp bieden?
Kassa

Geld beschikbaar voor isoleren eigen huis

02-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
hypotheek huis woning 930 x 520
Huiseigenaren kunnen subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen. Voorwaarde is dat minimaal twee soorten isolatie van 'voldoende omvang' worden toegepast. Te denken valt aan isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur, of het aanbrengen van hoogrendementsglas.
20 procent
Circa 20 procent van de isolatie, gedaan door een "kwalitatief en prijstechnisch goed bedrijf", wordt met de subsidie vergoed. Subsidie aanvragen is vanaf 15 september 2016 mogelijk via internet bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland . Voorwaarde is dat de eigenaar van het huis er zelf in woont. Voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel is een investeringssubsidie duurzame energie beschikbaar.
VvE's
Verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen ook subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.
Aanvullende energiebesparingen
Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens twee verschillende soorten isolatie, kan ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, warmteterugwinning of een vraaggestuurd ventilatiesysteem. Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.
Lening
Het is ook mogelijk een gunstige lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. De nieuwe subsidie en zo’n lening zijn te combineren. Ook een combinatie van de rijkssubsidie met bijdragen van een gemeente of provincie is mogelijk.
Campagne vanaf oktober
Medio oktober start het Rijk een driejarige campagne over energiebesparing. De campagne richt zich op huiseigenaren die wel energiebesparende plannen hebben, maar die nog niet hebben uitgevoerd. Een campagnesite bundelt informatie over energiebesparing en biedt in een aantal stappen een overzicht van de mogelijkheden op maat aan. Bron: Rijksoverheid

Meer over:

subsidie, isolatie, isoleren,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

audb
audb2 sep. 2016 - 15:21

Lekker een goede klus bedrijf of zelf doen scheelt echt handen vol geld. Isolatie van de spouwmuur door de NUON laten doen? Minimaal €9000 (€1500-2500 aan isolatie materiaal)   Kunststof ramen laten plaatsen bij ons aan de voorzijde van de straat? €7000 terwijl kozijnen en glas ruim €1500 tot €2500 gaat kosten bij Hornbach en een klusjesman het voor €1000 er inzet  En de meer waarde van ons huis? volgens een makelaar moet je denken aan maximaal €4000 mits ook de achterzijde kunststof ramen zouden hebben. Het meeste waarde is wel een pelletkachel dan is je huis meteen €5000 meer waard omdat dat heel veel stook kosten scheelt.

harryromijn
harryromijn2 sep. 2016 - 12:44

Mjn eerste huis is gebouwd in '73-'74. Vanaf 75 regende het aanbiedingen van spouw- en andere isolaties. In '80 mijn tweede huis gebouwd, met toen 8 cm spouw en 12 cm dakisolatie. Ja, iets meer als toen de minimum eis was, doch ik ben geen dief van mijn eigen portemonnee. Liever E1000 meer aan hypotheek dan ieder jaar E 100 aan extra verwarming. Sinds die tijd heb ik zo'n beetje iedere maand wel weer een verhaal over isolatie enz gelezen. Zijn die huizen nu nog niet geïsoleerd ?

hansje klein
hansje klein2 sep. 2016 - 12:14

Hallo, net klaar met het isoleren......bbbrrrrrr!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!