Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geitenwollensokken slecht voor milieu

16-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geitenwollen_sok.png
De term geitenwollensokken wordt vaak geassocieerd met duurzaam, maar kleding van wol blijkt de slechtste keuze voor het milieu. Ook het kledingmateriaal zijde komt zeer milieuonvriendelijk uit de bus, blijkt uit een onderzoek van Milieu Centraal. Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau CE Delft.
Productieproces
,,Van het spinnen van de vezel tot het verven van de stof: de productie van kledingmaterialen doorloopt verschillende processen. Al deze processen hebben impact op het milieu. Er worden bestrijdingsmiddelen gebruikt en grote hoeveelheden water en energie", stelt de milieuclub.
Gerecycled katoen grootste winnaar
Volgens de organisatie zijn synthetische materialen, zoals polyester en nylon, minder belastend voor het milieu dan de natuurlijke materialen. Polyester en nylon worden gemaakt van olie, kool of gas. Gerecycled katoen komt als winnaar uit de bus, maar is nog beperkt beschikbaar voor de consument.
ANP

Meer over:

diginieuws, wol
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!