Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Gehandicapte hbo-student achtergesteld'

24-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
student930x520
Studenten die vertraging in hun studie oplopen door een handicap ontvangen op hogescholen fors minder financiële ondersteuning dan studenten op een universiteit, maakte de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) maandag bekend op basis van eigen onderzoek.
Meer uitkeren
Ook blijkt dat de ene hogeschool of universiteit veel meer uitkeert dan de andere. Die verschillen bedragen soms honderden euro's per maand. Elke hogeschool of universiteit moet financiële ondersteuning bieden aan studenten met een functiebeperking, maar ook aan studenten die in de medezeggenschap zitten of studenten die een bestuursjaar doen. De hoogtes van deze bedragen staan echter niet voorgeschreven in de wet.
Leenstelstel
Voor de invoering van het leenstelsel was de financiële ondersteuning vaak gebaseerd op de hoogte van de basisbeurs. Sinds deze is afgeschaft lopen de nieuwe bedragen uiteen van 100 euro tot 450 euro per maand. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!