Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Gegevens twee miljoen klanten Allianz buitgemaakt

24 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
snelweg autos verkeer 1127
Bij pechhulpverzekeraar Allianz Global Assistance zijn gegevens van ongeveer twee miljoen klanten gestolen. Het bedrijf meldde vorige maand dat het ging om zeker 260.000 klanten. Uit verder onderzoek is gebleken dat veel meer verzekerden slachtoffer zijn. De getroffenen hadden via hun automerk of leasemaatschappij pechhulp bij Allianz verzekerd. Alle klanten die getroffen zijn worden door de verzekeraar persoonlijk op de hoogte gebracht van de gegevensdiefstal.

Diefstal uit kluis

De buitgemaakte gegevens stonden als back-up op een gegevensdrager, laat Allianz weten na berichtgeving door het AD. Deze werd begin september gestolen uit een kluis ergens in Nederland. Allianz wil niet zeggen waar dat gebeurde. Het is ook niet duidelijk of het de dief ging om de gegevens, of dat het een toevalstreffer was.

Kans op phishing

Op de gegevensdrager stonden vooral de combinaties van automodellen en kentekens van Allianz-klanten. Soms was deze informatie gekoppeld aan namen en adressen. Kwaadwillenden zouden zulke informatie kunnen gebruiken om mensen met phishing om de tuin te leiden. Het gaat niet om financiële gegevens, zegt Allianz, en de verzekeraar zegt geen aanwijzingen te hebben dat de informatie is misbruikt. ANP

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!