Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gegevens mailboxen van honderden KPN-klanten mogelijk gehackt

11-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1200 keer bekeken
  •  
Hack crimineel internetfraude
Mogelijk honderden KPN-klanten zijn de dupe van een hack, meldt KPN. Hackers zouden toegang hebben gekregen tot de servers waar de mailboxen op staan. Het wordt geadviseerd om een nieuw wachtwoord aan te maken en tweefactorauthenticatie in te stellen.
De aanval werd vorige week ontdekt door KPN en de servers werden meteen uitgeschakeld. Het gaat om mailservers van het onderdeel 'InternedServices' en het gaat om zakelijke klanten, laat een woordvoerder weten. Volgens de provider konden klanten daardoor tijdelijk geen gebruik maken van mail en internet. Twee op de drie klanten kunnen weer gebruik maken van de services.

Onderzoek

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de aanval. KPN meldt dat er sporen zijn gevonden dat de hackers daadwerkelijk binnen zijn gekomen in de servers. "Dat hoeft niet te betekenen dat ze data hebben ontvreemd of ergens hebben gekeken. Maar we kunnen het ook niet uitsluiten", zegt een woordvoerder.
Wie de aanval heeft uitgevoerd en waar de hackers naar op zoek waren, is nog niet bekend. Ook is het niet duidelijk of het om een gerichte aanval ging of dat de hackers een gat zagen en van de gelegenheid gebruik maakte. "Dat moet je aan de daders zelf vragen. We zijn in elk geval nog niet benaderd door partijen die zeggen dat ze achter de aanval zitten." ANP

Meer over:

gegevens, kpn, data, hack
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!