Kassa

Gegevens honderdduizend leaserijders op straat

07-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
renault auto 930 520
Persoonlijke gegevens van zeker honderdduizend leaserijders liggen op straat. De beveiliging van meer dan vijftig leasemaatschappijen was zo slecht, dat namen, adressen, leasecontracten en zelfs bekeuringen te achterhalen waren, meldt het AD.
Misbruik
Het is onduidelijk of er de afgelopen tijd misbruik is gemaakt van de lekken. Om te voorkomen dat de gegevens alsnog in verkeerde handen belanden, heeft het IT-bedrijf dat de datalekken ontdekte de softwareleveranciers afgelopen week geïnformeerd. De fouten in de software zijn daarna hersteld.
Trucje
De datalekken kwamen aan het licht doordat het IT-bedrijf ESET uit Sliedrecht voor zijn eigen medewerkers op zoek was naar een nieuwe leasemaatschappij. Doordat de leasemaatschappijen één dataserver deelden, kon ESET met een trucje gegevens van alle aangesloten leasemaatschappijen opvragen.
Bron: AD/ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

blb
blb7 aug. 2017 - 11:55

Dat risico lopen ook miljoenen mensen die op meerdere sites, zoals bijvoorbeeld bij particuliere (!) zorgverzekeraars, via DigID (site) met dezelfde gegevens moeten inloggen als op MijnOverheid. Levensgevaarlijk! 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!