NPO
Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gegevens 120.000 Nederlandse kinderen gestolen bij hack

02-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vtech.jpg
Bij de hack van de Chinese fabrikant van educatief elektronisch speelgoed VTech zijn ook gegevens van Nederlandse kinderen en hun ouders buitgemaakt. Volgens het bedrijf gaat het om de naam, het geslacht en de geboortedatum van bijna 125.000 kinderen uit Nederland en accountgegevens van ruim 100.000 ouders. Bij die accounts gaat het onder meer om naam, e-mailadres, IP-adres en wachtwoord.
Niet duidelijk of alles gestolen is
VTech maakt onder meer tablets en smartphones voor kinderen. Het is niet duidelijk of hackers ook foto's, audio en chatgesprekken tussen kinderen en hun ouders hebben buitgemaakt. Het bedrijf onderzoekt dit nog. Het zegt er wel bij dat die informatie in principe versleuteld is.
Geen creditcardinformatie gestolen
Volgens het bedrijf is er geen creditcardinformatie gestolen. Er werd ingebroken in de database van Learning Lodge. Dat is het onlineportaal waar de apps, e-books en spelletjes gedownload kunnen worden voor de apparaten van VTech. ANP

Meer over:

,
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!