Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen vordering InHolland bij oud-bestuurders

02-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_inholland.jpg
Hogeschool InHolland zal geen geld vorderen bij oud-bestuurders. Dat maakte staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs vrijdag bekend. Aangezien een eventuele vorderingsactie maar weinig kans van slagen heeft, is besloten er niet aan te beginnen.
Geld verhalen
De oud-bestuursleden hebben vergoedingen ontvangen ter waarde van ongeveer 1 miljoen euro. Zijlstra vorderde dat bedrag terug bij de school, die vervolgens bekeek of het zinvol was om op de oud-bestuurders weer geld te verhalen. Uiteindelijk is besloten dat niet te doen. Slechts één voormalig voorzitter zal een bedrag van 1819 euro terugbetalen.
De vorderingen zouden weinig zin hebben, omdat ze via een civielrechtelijke procedure zouden lopen. Over het algemeen heeft een poging dan alleen zin als er onrechtmatige uitgaven zijn gedaan. In dit geval liggen aan de bedragen juist arbeidsovereenkomsten ten grondslag.
Steun
Zijlstra steunt het besluit van InHolland, al is hij teleurgesteld dat er slechts zo'n klein bedrag wordt terugbetaald aan de school. Anderzijds zou er geld voor onderwijs gebruikt worden voor zinloze pogingen om geld terug te halen bij de oud-bestuurders. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!