Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Geen vertrouwen in directie bij Juridisch Loket

10 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
juridisch loket 1127 2kopie
Het Juridisch Loket ondergaat een bestuurscrisis, schrijft de Volkskrant. En dat terwijl de overheid een belangrijkere rol voor het loket wil.

Vertrouwen in directie weg

Afdelingen uit het hele land vrezen dat de kwaliteit van de juridische hulp die ze mensen met een laag inkomen bieden onder de huidige leiding verder achteruitgaat. Mensen binnen de organisatie hebben massaal het vertrouwen in de directeur opgezegd. Sommige vestigingen weigeren hem zelfs nog langer te ontvangen, blijkt uit interne documenten.

Gratis juridisch advies

Het Juridisch Loket is een plek waar burgers kunnen aankloppen voor gratis juridisch advies, via een telefoonlijn of in een van de dertig vestigingen die er door heel Nederland zijn. De organisatie - met vierhonderd medewerkers - krijgt subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V). Zo moet rechtshulp voor iedereen toegankelijk zijn. Door bezuinigingen en mismanagement staat die spilfunctie onder druk, vinden medewerkers van het loket.
Bron: de Volkskrant

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!