Kassa

Geen verschil tussen korte en reguliere rijopleiding

  •  
22-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
483316.jpg
De resultaten en kosten van een reguliere rijopleiding verschillen nauwelijks met die van een verkorte opleiding. Dat heeft de ANWB Kampioen uitgezocht. Volgens het tijdschrift slaagt iets meer dan de helft van de mensen die een versnelde rijcursus volgen in één keer, tegen 57 procent van degenen die de reguliere lessen volgen.
De Kampioen vroeg 407 mensen naar hun ervaringen met de verschillende vormen van rijlessen. Van hen volgden 295 de normale opleiding ofwel een les per week. Bij een verkorte rijcursus krijgen de leerlingen ongeveer evenveel lessen, maar dan sneller achter elkaar.
Wat de kosten betreft, betalen de cursisten van beide opleidingen ongeveer evenveel. Gemiddeld zijn mensen die hun rijbewijs willen halen, of het nu in kortere of langere tijd is, meer dan 2000 euro kwijt.
Het zelfvertrouwen waarmee de cursisten na het behalen van het examen achter het stuur kruipen is bij normaal of snel lessen niet anders. In beide gevallen zijn mannen zelfverzekerder van hun rijkunsten dan vrouwen: 84 tegen 72 procent.
De resultaten van het onderzoek staan in het februarinummer van de Kampioen op de website.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!