Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen treinverkeer in Tilburg door gaslek

18-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_bewegend_71.jpg
Tussen Tilburg en Den Bosch/Eindhoven rijden geen treinen. Het treinverkeer van en naar de stad werd dinsdag rond 11.45 uur op last van de brandweer stilgelegd vanwege een gaslek aan de Spoorlaan in Tilburg. Het NS-plein, de Spoorlaan en de Hart van Brabantlaan zijn afgesloten.
Binnen blijven
Het station en woningen rond de plek van het gaslek hoefden niet te worden ontruimd. Omwonenden wordt wel geadviseerd om binnen te blijven. Er blijft een gaslucht hangen doordat er weinig wind staat. Treinverkeer kan om die reden niet door een tunneltje omdat vonkende bovenleidingen daar kunnen leiden tot gevaarlijke situaties, aldus de brandweer.
Extra reistijd
Treinreizigers moeten volgens de NS rekening houden met een extra reistijd van zeker een uur. De NS adviseert reizigers tussen Eindhoven en Rotterdam en tussen Roosendaal en Arnhem via Utrecht te reizen. De brandweer kan niet zeggen hoe lang de stremming nog gaat duren. ANP

Meer over:

trein, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!