Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen theorie-examens door storing systeem

28-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CBR_08.jpg
In een groot aantal bureaus van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) gaan woensdag de theorie-examens nieuwe stijl niet door. Het is al de derde dag op rij dat kandidaten geen examens kunnen afleggen wegens een landelijke ICT-storing. Dat zei een woordvoerster van het bureau woensdag.
Test
De afgelopen twee dagen hebben een kleine 3000 kandidaten de test al niet kunnen doen.
Nieuwe stijl
De examens nieuwe stijl in Haarlem, Schelluinen, Eindhoven, Groningen, Leusden en Zwolle zijn afgelast. De klassikale examens in Den Bosch, Heerlen, Nijmegen en Leeuwarden gaan woensdag wel door.
Oplossing
De oorzaak van de storing is nog niet bekend. Technici werken volgens het CBR hard aan een oplossing. 
Examengeld terug
Alle examenkandidaten die zijn gedupeerd, krijgen persoonlijk bericht. Ze krijgen voorrang als er een nieuw moment is om examen af te leggen of ze krijgen hun examengeld terug.
Systeem
Het CBR voert een nieuw systeem in. Bij dit systeem kunnen kandidaten op een computer met touchscreen in hun eigen tempo examen doen. Het werd voor het eerst in september in Eindhoven ingevoerd. Inmiddels is het in dertien centra van CBR in gebruik. Voorheen waren er op sommige plaatsen soms wel wat kleine haperingen in het systeem, maar het was niet eerder zo grootschalig, aldus de woordvoerster. Het is de bedoeling dat het nieuwe systeem in alle twintig centra komt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!