Het consumentenplatform van BNNVARA. Kassa is er weer op zaterdag 4 januari met de Belbusspecial!
Geen suiker en tot 25% minder zout in ‘zomergroenten’
26-06-2017
•
leestijd 2 minuten
•
139 keer bekeken
•
Doperwten, wortels, de doperwten-wortel combinatie en jonge kapucijners worden zonder toegevoegd suiker en met tot 25% minder zout verwerkt. Ook maïs bevat voortaan minder zout. Tuinbonen, sperziebonen en snijbonen werden al zonder toegevoegd suiker verwerkt en bevatten voortaan eveneens minder zout. Het verder verminderen van suiker en zout volgt op de eerder gerealiseerde zoutreductie met 30% sinds 2012. Hiermee blijft de productgroep één van de best presterende in de markt.
Gezondheidswinst
Ruben Bringsken, voorzitter VIGEF “Onze sector maakt samen met de supermarktketens al jaren stappen om zout en suiker in onze producten te verminderen. Aan groenteconserven wordt - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - al weinig tot geen suiker en zout toegevoegd: het eten ervan draagt voor minder dan 1% bij aan de dagelijkse inname van zout en suiker. De gezondheidswinst die we kunnen behalen door het dagelijks eten van voldoende groente staat bij ons altijd voorop. Conserven zijn vers geoogste en verwerkte seizoensproducten en daarmee een goede, lekkere en gevarieerde manier om aan de richtlijn van 250 gram groenten per dag te voldoen.”
Zoutvermindering schapbreed
Marc Jansen, directeur CBL: “Deze afspraak maakt deel uit van de uitvoering van het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. Het is een intensieve en unieke samenwerking die er toe leidt dat de suiker- en zoutvermindering schapbreed wordt doorgevoerd, waardoor vele producten verbeterd worden. We zijn blij met de stappen die wij als supermarkten met de producenten van groenteconserven hebben gezet en nu weer gaan zetten. Samen laten we zien dat de categorie blijft ontwikkelen en ook de komende jaren blijft werken aan het verminderen van zout en suiker. Na de reducties van de afgelopen jaren zien we de komende jaren dan ook met vertrouwen tegemoet.” APS