Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen stormloop op laatste WK-reizen

29-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wk_01.jpg
Slechts een handjevol Oranjefans heeft maandagochtend een van de laatste spaarzame vluchten en pakketreizen naar de kwartfinale Nederland-Costa Rica in Salvador geboekt.
'Telefoon roodgloeiend'
Bij de officiële reispartner van de KNVB, Sunweb, staat de telefoon weliswaar roodgloeiend, maar dat heeft nog niet geleid tot veel boekingen. ,,Veel sponsors, bedrijven en vriendengroepen informeren en hebben belangstelling, maar daarover moet nog wel even worden overlegd'', zegt Hans Pluimers, belast met sportreizen.
Hij hoopt desondanks donderdag of uiterlijk vrijdag een chartervlucht met meer dan 200 Oranjefans naar Salvador te kunnen laten vertrekken. Pluimers: ,,Dat is ons voor de achtste finale tegen Mexico tenslotte ook gelukt.''
Prijs
Voor dit driedaags arrangement naar de kwartfinale moet 2895 euro worden neergeteld, inclusief rechtstreekse vlucht en twee hotelovernachtingen. Toegangskaarten zijn daarbij niet inbegrepen, maar kunnen wel via de officiële kanalen worden aangeschaft.
Bij FlyBrazil boekten slechts een handjevol liefhebbers een WK-pakket voor 1599 euro. Daarbij wordt een negendaagse vakantie naar Natal of Fortaleza gecombineerd met de kwartfinale. De reisorganisatie is daarmee de voordeligste reisaanbieder.
'Stilte voor de storm'
Maandagochtend vroeg meldden zich reeds enkele Oranjefans bij FlyBrazil, in de uren daarna bleef echter stil, erkent directeur Paul Köhnen. ,,Dat is de stilte voor de storm. Ik verwacht de laatste tientallen stoelen op onze charters met ArkeFly voor vertrek op woensdag 2 juli kwijt te zijn.’’ Voor de wedstrijd van Oranje tegen Mexico in Fortaleza gebeurde volgens hem hetzelfde.
De voetbalreis wordt aangeboden zonder kaarten. Volgens Köhnen is dat geen bezwaar. ,,Het is steeds gelukt om aan WK-kaarten te komen. Je zag bij Nederland-Mexico ook veel leegstand op de tribunes.’’
Zelf boeken
Op eigen kompas een reis boeken wordt een kostbare onderneming. Er zijn slechts enkele stoelen beschikbaar op lijnvluchten, waarvoor de prijzen (vanaf 1179 euro) snel omhoog gaan.
Losse kaartjes worden in Nederland zeer beperkt aangeboden. Een van de weinige aanbieders op marktplaats.nl is een zekere Jelle uit Venlo, die twee kaartjes (‘tegen elk aannemelijk bod’) in de aanbieding heeft. Hij zegt door een zakenreis naar Japan niet zelf naar de kwartfinale te reizen.
De verkoper verlangt een redelijk bod, omdat de tenaamstelling via de FIFA uiterlijk woensdag 2 juli officieel moet zijn geregeld. De verkoper heeft eveneens kaarten voor de WK-eindstrijd. ,,Als Nederland de finale haalt, dan ben ik er bij.’’ ANP

Meer over:

reizen, diginieuws, wk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!