Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Geen problemen door meer klanten in grotere winkels'

17-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
515 keer bekeken
  •  
ikea opslag bouwmarkt 1127
Sinds 16 maart kunnen winkels met een groter vloeroppervlak meer dan twee klanten per verdieping ontvangen. De vollere winkels leveren volgens IKEA, HEMA en Hornbach geen problemen op.
Door de aangepaste coronaregels is het winkeloppervlak bepalend voor het aantal toegestane klanten. Grote winkels mogen tot vijftig mensen tegelijk toelaten. De ketens zouden mede vanwege de grootte van hun filialen graag nog meer mensen willen ontvangen.

Alleen naar IKEA

Meubelwinkelketen IKEA laat elk uur maximaal vijftig klanten toe, wat voor de grote woonwarenhuizen niet heel veel is vergeleken met een normale situatie. Klanten moeten in hun eentje naar de winkel komen en mogen dan 45 minuten shoppen. Die tijd is volgens een woordvoerster tot nu toe genoeg. "Eenmaal binnen in de winkel verspreiden die klanten zich heel snel. Daarna ben je in een vrijwel lege winkel aan het winkelen."

45 minuten in Hornbach

Bouwmarkt Hornbach ziet dat de behoefte om naar de bouwmarkt te komen "onverminderd hoog" is. De keten zou dan ook meer klanten willen toelaten. Hornbach ziet dat mensen langskomen voor essentiële zaken zoals reparaties en dat mensen graag de mogelijkheid hebben tot het vergelijken van spullen en het vragen van advies in de winkel. Daar hanteert de bouwmarkt een tijdslot van 45 minuten voor. "Het tuinseizoen is geopend, dus als mensen dan én op de tuinafdeling én op de bouwafdeling moeten zijn, functioneert een tijdslot van 10 minuten niet."

HEMA en Bijenkorf

Warenhuisketen de Bijenkorf ging dinsdag eveneens weer open na een lange periode van dichte deuren. "Er zijn inmiddels al duizenden afspraken gemaakt", geeft een woordvoerder aan. "De tijdsloten tot en met 26 maart zijn op dit moment voor de helft volgeboekt en onze winkels in Rotterdam en Amsterdam zijn voor deze week al bijna vol.

 HEMA hanteert tijdslots van 20 minuten per klant. Mensen komen naar de winkel voor de favorieten: tompoezen en rookworsten. Ook babykleding, babyspullen en verjaardagsspullen zijn populair, net als de taarten. "Ik begreep vanuit de bakkerij dat de taarten niet aan te slepen zijn", aldus een zegsvrouw. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!